Alarmknop senioren

persoonlijke alarmknop

Alarmknop senioren

De alarmknop senioren kan een gevoel van veiligheid bieden aan ouderen die nog thuis willen blijven wonen. Wanneer zij onwel worden of om een andere reden hulp nodig hebben kunnen ze op een knop drukken en dan wordt er iemand ingeschakeld. Tegenwoordig zit er in de meeste modellen ook een GPS zender. Hierdoor weten hulpverleners of familie precies waar diegene is. Zo kan het alarm ook buiten de deur gebruikt worden.

De meeste ouderen vinden het fijn om deze om de nek te kunnen dragen. Echter zijn er ook modellen verkrijgbaar in de vorm van een horloge. Daarnaast zijn er ook nog modellen met een valdetectie die meteen hulp inschakelen bij een val. Met de nieuwste alarmknoppen is het vaak ook mogelijk met elkaar te praten. Zo weten contactpersonen meteen wat er aan de hand is en kan er actie komen. Eventueel kunnen zij andere hulpverleners direct inschakelen wanneer zij dit nodig achten.

Wie maken er gebruik van de alarmknop senioren?

Vaak maken hulpverleners gebruik van een alarmknop senioren. Echter kan het ook door de familie of kennissen van de ouderen gebruikt worden. Het is vaak een heel werk om thuiszorg te regelen en in de tussentijd kan er ook wat gebeuren. Vaak wordt er dan gekozen voor een alarmknop waarmee de familie kan komen als er iets aan de hand is. Wanneer er op de alarmknop gedrukt is gaat de telefoon over bij personen die ingesteld zijn in het systeem. Zij worden dan op de hoogte gebracht van het feit dat er op de alarmknop is gedrukt.

in sommige gevallen kunnen zij ervoor kiezen om via de computer of telefoon te kijken waar de ouderen zich bevindt. Sommige modellen zijn voorzien van een luidspreker en microfoon waardoor er gecommuniceerd kan worden. Dit kan handig zijn wanneer er per ongeluk een alarm afgaat. Zo komen mensen niet meer voor niets naar elkaar toe.

person sits on bench reading book in front of tree at daytime

Wat zijn de mogelijkheden hiervan?

De mogelijkheden van een alarmknop senioren zijn ongekend. Ze zijn te verkrijgen in fysieke grote knoppen die om de nek kunnen hangen, maar ook als smartwatch voor de moderne ouderen. In de meeste gevallen kan er direct een verbinding met de contactpersoon gelegd. Vervolgens kan er met sommige modellen ook met elkaar gepraat worden. Zo kan het duidelijk worden of er hulp nodig is. De meeste modellen zijn ook nog eens voorzien van een GPS sensor. Hierdoor kunnen contactpersonen of hulpverleners direct zien waar diegene zich bevindt. Vaak wordt dit met de computer of een mobiel apparaat opgezocht. Wel is het belangrijk dat het alarmsysteem regelmatig wordt opgeladen. Het gebruik van GPS kost namelijk veel stroom net zoals dat met een mobieltje gaat. Ook is het mogelijk om een clip te kopen die aan de broek bevestigd wordt. Zo wordt het dragen van een alarmknop alleen maar makkelijker.

Dit is wat een alarmknop senioren aan het leven toevoegt

Een alarmknop senioren kan de ouderen die thuis wonen een veiliger gevoel geven. Ze weten namelijk dat als er iets gebeurd ze alleen maar op de knop hoeven te drukken. Omdat veel ouderen geen mobieltje op zak hebben is deze alarmknop een oplossing voor hen. Wanneer ze vallen of er is een andere hulpvraag dan kunnen ze vaak niet meer naar de telefoon komen. Door op de alarmknop te drukken wordt er een contactpersoon gewaarschuwd. Daarnaast is het soms ook mogelijk om met elkaar te praten. Zo kan er worden doorgegeven wat er precies gebeurd is. In sommige gevallen kunnen contactpersonen dan onderweg alvast een ambulance inschakelen indien dit nodig is. Er kan zo kostbare tijd bespaard in situaties van leven en dood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top