Alarmknop thuiszorg

thuiszorg alarmknop

Alarmknop thuiszorg

De alarmknop thuiszorg is er voor mensen die nog thuis willen blijven wonen. Zo kunnen ouderen toch genieten van hun oude huis, maar kunnen ze in geval van nood direct hulp roepen. Een alarmknop is meestal voorzien van een grote duidelijke knop. Hierdoor is het voor de ouderen makkelijk te bedienen wanneer zij vallen of als er een andere noodsituatie aandient. De meeste modellen zijn vandaag de dag ook voorzien van een GPS sensor. Door deze sensor kan de batterij wel sneller leeg gaan. Houdt er dus rekening mee dat de alarmknop op tijd moet worden opgeladen. Het grootste voordeel van GPS is dat contactpersonen van de thuiszorg direct kunnen zien waar iemand zich bevindt. Ook buiten de deur kan deze alarmknop volledig worden gebruikt. Dit zorgt er voor dat ouderen op een normale manier hun laatste dagen kunnen slijten.

Waarom maakt de thuiszorg gebruik van een alarmknop

De thuiszorg maakt veel gebruik van een alarmknop omdat zij vaak op afstand zijn van de bewoner. Op deze manier kunnen zij een goed overzicht houden van alle cliënten. Daarnaast is het een manier om toch direct hulp te kunnen bieden bij een ongeval. Ook geeft het ouderen een fijn gevoel dat er iemand komt als zij op deze knop drukken. Zo kunnen zij met een gerust hart thuis blijven wonen als ze nog niet toe zijn aan een verzorgingshuis. De alarmknop kan op verschillende plekken gedragen worden. Meestal wordt hij in de vorm van een ketting gedragen om de nek. Echter kan het ook met een clip bevestigd worden aan de broek wat veel mannen fijner vinden.

Er zijn ook modellen met een valdetectie. Wanneer iemand dan valt wordt er meteen een seintje gestuurd naar de thuiszorg. Vaak is er ook een microfoon aanwezig in het apparaat en natuurlijk speakers. Hierdoor kan er gecommuniceerd worden met elkaar. Vaak wordt dan ook duidelijk of er hulp van een dokter of ziekenhuis nodig is. Deze kunnen dan onderweg al ingeschakeld worden.

woman in white long sleeve shirt

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een alarmknop thuiszorg zijn ongekend. Het is een manier om op afstand in verbinding te blijven met een ouderen. Daarnaast kunnen zij ook precies zien waar iemand is indien ze niet thuis zijn. Zo kunnen ze ook ontdekken of iemand verward is en van huis is weggelopen. Door de ingebouwde GPS sensor is er een duidelijke locatie zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat thuiszorg meteen kan komen in geval van nood. Ook wanneer iemand buiten de deur is kunnen zij ingrijpen. Echter is het grootste voordeel voor de ouderen zelf. Zij kunnen namelijk langer thuis blijven wonen op deze manier. Ook neemt het de onzekerheid weg en de angst om te vallen. Zo voelen mensen zich ook veilig in hun eigen huis. De ingebouwde simkaart zorgt ervoor dat iemand ook buiten de deur met de ouderen kan praten in geval van nood.

Direct een verbinding met hulpverleners door de alarmknop thuiszorg

Door de ingebouwde microfoon en speaker in de alarmknop thuiszorg kan er direct worden gecommuniceerd. Dit zorgt ervoor dat de ouderen zich ook op hun gemak voelen wanneer ze de buiten de deur zijn. Wel gebruikt GPS veel batterij waardoor het belangrijk is dat de alarmknop met enige regelmaat wordt opgeladen. Vaak kan dit in overleg met de familie of thuiszorg op vaste tijdstippen gebeuren. Daarnaast krijgen thuiszorgorganisaties ook een melding wanneer de batterij leeg is. Zij kunnen dan actie ondernemen of familie inschakelen om het apparaat op te gaan laden. Daarnaast is het ook fijn gevoel voor de familie. Zij kunnen namelijk hun eigen leven leiden zonder zich zorgen te hoeven maken over papa, mama, opa of oma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.