Alarmknop zonder abonnement

Alarmknop zonder abonnement

Alarmknop zonder abonnement

Een alarmknop zonder abonnement geeft ouderen een gevoel van veiligheid. Zij willen namelijk in de meeste gevallen zo lang als mogelijk is thuis kunnen wonen. Met de alarmknop kan dit in veel gevallen ook gerealiseerd worden. Thuiszorgorganisaties werken al tientallen jaren met dit systeem. Echter is het ook steeds populairder aan het worden onder de familie en andere contactpersonen. Zij kunnen vaak dezelfde taken doen als de thuiszorg. In de meeste gevallen worden deze zelfs volledig vergoed door de zorgverzekering. Wel kan het zijn dat er een maximale vergoeding voor dit product staat. Controleer dit dus altijd in de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Waarom kiezen voor een Alarmknop zonder abonnement

Veel mensen kiezen voor de alarmknop zonder abonnement om op een eenvoudige manier hulp in te kunnen schakelen wanneer het niet meer gaat. Ouderen kunnen namelijk ooit zo ongelukkig vallen dat ze niet meer op kunnen staan. Gelukkig zijn daar tegenwoordig alarmknoppen voor die over een valdetectie bezitten. Ook zijn er modellen te verkrijgen met een ingebouwde sim kaart en GPS sensor. Zo kunnen mensen met dementie die van huis weglopen gevonden worden. Dit kan meestal via de computer of smartphone worden bekeken. Het is de manier voor ouderen om langer thuis te kunnen wonen. Voor ouderen die niet handig zijn met een mobiele telefoon is dit een hele uitkomst. Ook is het in een noodsituatie ooit niet mogelijk om naar de telefoon te komen. Dan is een alarmknop heel handig en kan het levens redden.

Dit zijn de mogelijkheden :

Je hebt diverse modellen van de alarmknop zonder abonnement. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een alarmknop die fysiek ingedrukt kan worden. Deze zijn vaak aan een ketting te monteren zodat deze makkelijk om de nek gehangen kunnen worden. Daarnaast zou er ook een clip gekocht kunnen worden voor mensen die niet van dingen om hun nek houden. Met deze clip kan de alarmknop bevestigd worden aan bijvoorbeeld een broek. Ook zijn er modellen die heel erg lijken op een horloge. Deze alarmknoppen zijn alleen geschikt voor ouderen die een beetje handig zijn met bijvoorbeeld een smartphone. Hier is namelijk geen fysieke knop op aanwezig, maar het maakt gebruik van een aanraakscherm.

smiling woman in gray cardigan

Voordelen van een Alarmknop zonder abonnement

Een alarmknop zonder abonnement biedt vele voordelen. Zo kunnen ouderen zich veilig in hun eigen huis bewegen. Bij geval van nood kunnen zij door middel van het indrukken van de knop een signaal sturen naar de contactpersoon. Deze wordt dan in de meeste gevallen gebeld dat er op de knop gedrukt is. Ook zijn er modellen met een ingebouwde speaker en microfoon. Op deze manier kan er dus met elkaar gepraat worden en wordt de situatie ook wat duidelijker. Zo kan de thuiszorg of een ander contactpersoon ook besluiten om de hulpdiensten in te schakelen. Bij een hartaanval kan elke seconden tellen en dan is het dus belangrijk dat er actie wordt ondernomen.

Conclusie

Een alarmknop zonder abonnement geeft het leven van ouderen een hele andere betekenis. Zij kunnen namelijk op deze manier ooit wel jaren langer thuis wonen. Dit is zeker een belangrijk punt in de kwaliteit van leven bij een persoon. Hoe langer iemand thuis kan wonen hoe minder kans er is op geheugenverlies of dementie. Doordat de ouderen op een vertrouwde en herkenbare plek blijven zijn ze vaak beter bij de tijd. Natuurlijk moet er wel een backup zijn voor als er iets met hun gebeurd. De alarmknop zorgt voor veiligheid van de ouderen en geeft de mogelijkheid om op tijd hulp in te schakelen. Veel ouderen hebben hier dan ook niet voor niets veel baat bij. In de meeste gevallen is de thuiszorg of familie hier ook erg mee geholpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.