Alarmknoppen voor ouderen, welke past bij jou?

Alarmknoppen

Ben je bang om onverwachts te vallen? En dan niet meer zelfstandig overeind te komen. Of voelt u zich wel eens duizelig en niet echt veilig in uw eigen huis? Dan zijn de alarmknoppen voor ouderen misschien een oplossing voor u. Op deze manier kunt u anderen informeren/alarmeren als er iets aan de hand is. Zo wint u uw zelfstandigheid weer terug.

 

Wat zijn alarmknoppen precies?

Een alarmknop voor ouderen is een personenalarmering welke eenvoudig werkt. Het is een soort zender die u bij u draagt en met 1 druk op de knop een signaal afgeeft aan een vooraf ingestelde organisatie of persoon.

Ze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld als ketting, horloge of armband. Maar een alarmknop kan ook als clip aan de broekriem worden bevestigd.

 

Waar wordt het signaal naartoe gestuurd?

Met één druk op een alarmknop wordt er een signaal afgegeven, waarmee hulp wordt ingeschakeld.

In de meeste gevallen is het gekoppeld aan een telefoonnummer. Bijvoorbeeld aan een telefoonnummer van een familielid, buren of de thuiszorg. Reageert deze persoon niet op de hulp-roep, dan schakelt het systeem automatisch door naar het volgende contactpersoon.

Houdt er bij de aanschaf van een alarmknop rekening mee dat alle systemen anders werken. Wilt u bijvoorbeeld terugspreken, dan moeten er vaak meerdere ontvangers in huis worden opgehangen. Dan kunt u terugpraten om meer uitleg te geven.

Maar er zijn ook mobiele alarmsystemen, zodat u zowel hulp kunt inschakelen als terugspreken. Ook is dit systeem mee te nemen onderweg, bijvoorbeeld tijdens het wandelen, fietsen of boodschappen doen.

 

Vergoeding voor alarmknoppen

Er zijn zorgverzekeraars die een (deel) vergoeden als je een alarmknop aanschaft. De hoogte van deze vergoeding hangt af van de verzekeraar. Zo verzekerd de ene organisatie de betaling van de aansluitkosten en de ander neemt een deel van een maandelijks abonnement op zich.

Om deze vergoeding te ontvangen van de zorgverzekering dienen er wel gezondheidsredenen te zijn, waardoor een alarmknop van belang is.

 

Wuzzi Alert Pearl

Het kleinste en lichtste apparaat onder de Wuzzi’s, de Alert Pearl. Dit mini alarmsysteem kan als ketting worden gedragen. De zijkanten zijn zilverkleurig en de voor- en achterzijde heeft een parelmoer kleur. Dit sieraad is spatwaterdicht en kan daardoor ook in de regen gedragen worden.

 

Wuzzi Alert

Een voorbeeld van een alarmknop voor thuis en onderweg is de Wuzzi Alert. Deze werkt zowel binnen- als buitenshuis. Dankzij de locatiebepaling kan dit apparaat uw locatie doorgeven, wanneer er op het alarm is gedrukt. Wuzzi alert is verkrijgbaar in verschillende vormen:

 

Wuzzi Alert Navi 

Een compact apparaat, klein en eenvoudig in gebruik, de Alert Navi. Er zit één SOS knop op, waardoor er geen verwarring kan ontstaan hoe dit apparaat te gebruiken is.

 

Wuzzi Alert Pebbles

De Wuzzi Alert Pebbles apparaat is ook compact, maar heeft een grote SOS knop. Eenvoudig in gebruik en te installeren en in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Wuzzi Watch Indi

Dit apparaat is ontworpen als sportief horloge, maar heeft tevens een alarmsysteem ingebouwd. Eenvoudig in gebruik en te installeren. Het horloge is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Wilt u meer te weten komen over persoonsalarm systemen en de beste alarmknoppen? Lees ons artikel over de beste alarmsystemen van 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.