ATA personenalarmering

ATA personenalarmering

ATA personenalarmering

ATA personenalarmering wordt gebruikt bij ouderen die nog zelfstandig wonen. Met een fysieke alarmknop kunnen zij zich veilig voelen in hun eigen woning. De meeste alarmknoppen zijn daarnaast ook voorzien van een valdetectie. Hiermee kan er automatisch alarm geslagen als er een ouderen valt. Standaard wordt er een contactpersoon ingesteld die dan een telefoontje ontvangt. Dit kan familie zijn, maar ook de thuiszorg kan deze taak op zich nemen. Er zijn ook modellen te verkrijgen met een ingebouwde microfoon en speaker. Zo kan er direct contact gelegd zijn met de ouderen en vragen hoe de situatie is. Het kan namelijk ook zo zijn dat er niets aan de hand is en dat ze zelf weer zijn opgestaan.

Veilig wonen in eigen huis met ATA personenalarmering

De ATA personenalarmering kan worden verbonden met een alarmcentrale. Hier betalen mensen wel een vast maandelijkse bedrag voor. Op dat moment kan een medewerker de ouderen te woord staan waardoor er ook op tijd hulpdiensten kunnen worden ingeschakeld. Er kan zich namelijk een situatie voordoen van bijvoorbeeld een hartaanval of andere ernstige medische oorzaak. Het is dan vaak een kwestie van minuten die tellen. Niet iedereen kan namelijk binnen 5 minuten bij de ouderen zijn. Het is dus makkelijk als er gecommuniceerd kan zijn via de alarmknop. Wanneer er geen reactie komt en niemand in de buurt is dan kunnen de hulpdiensten gaan kijken of het goed gaat met de ouderen.

Deze voordelen kun je ervaren

Een ATA personenalarmering kan zijn geleverd met of zonder simkaart. Wanneer je kiest voor een model met simkaart dan hebben ouderen ook buiten de deur een mogelijkheid om alarm te slaan. Dit kan handig zijn wanneer zij bijvoorbeeld naar de winkel gaan en er onderweg iets gebeurd. Vaak zijn deze dan ook voorzien van een GPS sensor waarmee de locatie bepaald kan worden. Dit kan in de meeste gevallen bekeken worden via een computer of via de app van de leverancier. Stichting ATA heeft veel ervaring en kan dus goed de situatie voor een ouderen inschatten.

close-up photo of woman sitting while smiling

Wie kiezen er voor ATA personenalarmering

Meestal is de keuze voor een ATA personenalarmering gemaakt door dierbaren in de omgeving. Dit kunnen familie en vrienden zijn die zich zorgen maken over het thuis wonen van de ouderen. Het is namelijk een tussenoplossing tussen een verzorgingshuis en het thuis blijven wonen. Vaak vinden ouderen en ook de familie en vrienden het fijn als de ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Dit is namelijk ook goed voor de mentale gezondheid van ouderen. In een woonhuis zitten vaak meer herkenbare punten als in een verzorgingshuis. Hierdoor ontstaat er minder snel geheugenverlies of dementie. Dit is namelijk wetenschappelijk onderzocht en bevestigd door de wetenschappers.

Deze invloed heeft het op ouderen

ATA personenalarmering is vrij verkrijgbaar voor iedereen. Het biedt ouderen een stabiele thuishaven waarin ze kunnen blijven wonen. Daarnaast geeft het ook rust aan familie en anderen die normaliter voor de ouderen zorgen. Ook kan het verbonden worden met de alarmcentrale en dan staat een medewerker van ATA de ouderen te woord. Zo kan er op tijd actie plaatsvinden n en eventueel contact komen met de hulpdiensten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.