Careyn personenalarmering

Careyn personenalarmering

Careyn personenalarmering

Careyn personenalarmering zorgt ervoor dat ouderen veilig zijn in hun eigen huis. Er zijn verschillende pakketten te verkrijgen waarmee zij iemand van de thuiszorg kunnen oproepen. Ook is het mogelijk om een partner mee te nemen in het abonnement. Hij of zij kan dan ook een alarmknop dragen voor een gereduceerd tarief. Daarnaast zijn er ook modellen met een GPS verbinding via de simkaart. Dit is ideaal voor mensen die ook buiten de deur hulp willen oproepen in geval van nood. Veel ouderen kunnen niet omgaan met een mobieltje waardoor de alarmknop ideaal is. Daarnaast wordt de GPS ook wel eens gebruikt om mensen met dementie op te sporen. Dit kan via de website of via een app op de telefoon worden gedaan.

Waarvoor wordt Careyn personenalarmering gebruikt

De Careyn personenalarmering wordt veel verkocht aan ouderen die nog niet toe zijn aan een verzorgingshuis. Daarnaast kan er ook door familie of vrienden zo’n alarmknop besteld worden. Vaak zijn ze voorzien van een valdetectie waardoor er direct alarm geslagen kan worden. Veel ouderen zijn namelijk niet meer in staat om zelf op te staan. Echter is er wel snelheid bij gebaat wanneer zij zich bezeren. In sommige modellen zit ook een speaker en microfoon waardoor gecommuniceerd kan worden. Dit is ideaal om de situatie in te schatten en eventueel hulpdiensten te alarmeren.

Deze voordelen worden er ervaren

De Careyn personenalarmering staat in directe verbinding met de alarmcentrale. Zo kan er meteen gehandeld worden in een noodsituatie. Dit zorgt ervoor dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en niet meteen het verzorgingshuis in hoeven te gaan. Ook geeft het familie en vrienden een geruststellend gevoel als de ouderen over een alarmknop beschikt. Zij kunnen zo hun werk of bezigheden blijven doen zonder stress te ervaren of het met hun ouders goed gaat. Daarnaast kan de thuiszorg ook van dit systeem gebruik maken. Zij zijn namelijk in de meeste gevallen dichterbij.

people walking on sidewalk near building during night time

Langer thuis wonen met Careyn personenalarmering

Met Careyn personenalarmering kunnen ouderen langer blijven wonen in hun eigen huis. In de meeste gevallen wonen zij hier al meer als 25 jaar en willen ze niet zomaar naar een verzorgingsflat. Voor vrienden en familie is het dan ook fijn om dit te kunnen regelen voor hun ouders. Dit zorgt ervoor dat er minder spanning zijn en iedereen in zijn of waarde wordt gelaten.

Goed voor de mentale gezondheid van ouderen

Voor de mentale gezondheid van ouderen is het Careyn personenalarmering een ideale oplossing. Zij kunen namelijk heel veel dingen zelf blijven doen en dit verlaagt het risico op geheugenverlies. Door thuis te kunnen blijven wonen is er meer herkenning. Dit kan volgens onderzoekers zelfs het proces van dementie vertragen en voorkomen. In een verzorgingshuis is het altijd de weg nog zoeken en wanneer iemand dement is valt dit niet mee. Hij of zij zal dan vaak verdwaald raken of naar buiten lopen zonder dat dit opgemerkt wordt. Met de ingebouwde GPS functie kan een oudere dan gelukkig wel opgespoord worden. Echter is het niet fijn om al die toestanden mee te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.