CSI personenalarmering

CSI personenalarmering

CSI personenalarmering

CSI personenalarmering wordt in de meeste gevallen verkocht aan ouderen. Het is bedoeld voor ouderen die zelfstandig thuis willen blijven wonen, maar waarvoor het noodzakelijk is om alarm te kunnen slaan in geval van nood. In de meeste gevallen wordt de alarmknop vergoed door de zorgverzekering. Zo hebben zij alle hulp binnen handbereik. Er zijn verschillende modellen op de markt verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de alarmknop met valdetectie. Wanneer een ouderen valt wordt er meteen een nood signaal uit gestuurd. Ook kan het zijn dat de personenalarmering wordt gebruikt voor mensen met dementie. Hiervoor is het dan het beste om er een te kopen met een GPS sensor. Zo kunnen zij zowel binnen als buiten eenvoudig opgespoord worden via de website van een leverancier of een applicatie voor op de mobiele telefoon.

Wat kan er gedaan worden met CSI personenalarmering

Met de CSI personenalarmering kan er alarm worden geslagen wanneer dit nodig is. Zo kunnen er kostbare minuten worden bespaard in situaties van leven en dood. Daarnaast geeft het families en dierbaren ook rust als zij weten dat ouderen hulp kunnen oproepen wanneer zij dit willen. In de meeste gevallen beschikt de alarmknop ook nog eens over een speaker en microfoon. Dit maakt het mogelijk om met de ouderen te communiceren. Het is vooral een voordeel voor de ouderen want zij hoeven nu niet meer naar de telefoon te komen. Op deze manier kan de situatie ook goed ingeschat worden en indien nodig worden de hulpdiensten gewaarschuwd.

side view of man's face

Dit is waarom mensen hiervoor kiezen

Veel mensen kiezen voor CSI personenalarmering omdat dit de veiligheid van ouderen die thuis wonen waarborgt. Daarnaast wordt er veel gekozen voor dit apparaat door mensen die niet naar het bejaardenhuis willen. Het is een prima tussenoplossing om in het ouderlijke huis te kunnen blijven. Voor de mentale gezondheid van de ouderen is dit ook goed. Zij kunnen namelijk vaak beter de omgeving waarin ze opgegroeid herkennen. Dit gaat dus verder als alleen veiligheid het zorgt er ook voor dat ouderen herkenbaarheid blijven houden en dus minder snel dingen vergeten. Wetenschappelijk is dit ook onderzocht en het zou dementie tegen kunnen gaan of vertragen.

De voordelen van CSI personenalarmering

Met een CSI personenalarmering kunnen ouderen zelfstandig blijven wonen. Daarnaast is het mogelijk dat zij alarm slaan wanneer zij zich in een medische noodsituatie bevinden. Het is mogelijk om een abbonoment af te sluiten zodat de ouderen ook verbonden zijn met de alarmcentrale. Bij een alarmcentrale hebben ze veel ervaring en zij weten dan ook meestal precies wanneer de hulpdiensten moeten komen. Het geeft ook een gevoel van rust bij de familie en vrienden. Zij kunnen nogal veel stress hebben over het welzijn van ouderen wat met de alarmknop niet meer nodig is.

Zorg voor ouderen dat ze langer thuis kunnen blijven wonen

Met CSI personenalarmering kan er gezorgd worden voor de ouderen. Zij kunnen op deze manier langer thuis blijven wonen. Ook is het voor hun eigen veiligheid hartstikke fijn om te hebben. Vaak kan het aan een ketting bevestigd worden. Zo hebben zij binnen en buiten de deur een extra veiligheidstool.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top