Eurocross personenalarmering

Eurocross personenalarmering

Eurocross personenalarmering

Eurocross personenalarmering wordt vooral gebruikt onder de oudere doelgroep. Vaak is het een hulpmiddel om een ouder iemand langer thuis te laten wonen. Met een persoonlijke alarmknop kunnen zij hulp inschakelen wanneer dit nodig is. Afhankelijk van het model wat een persoon heeft kan de contactpersoon gewaarschuwd worden. Eventueel kan dit ook gekoppeld zijn aan een thuiszorgorganisatie. Ook zijn er modellen waar een GPS functie op zit. Dit zorgt ervoor dat de persoon ook opgespoord kan worden buiten de deur. Vaak worden hier wel abonnementskosten voor gerekend.

Waarom kiezen voor Eurocross personenalarmering?

Eurocross personenalarmering is bedoeld voor ouderen die graag veilig in hun eigen huis willen blijven wonen. Er is vaak voor deze alarmknop gekozen door familie en vrienden uit de omgeving. Ook kan het zijn dat de thuiszorg van dit systeem gebruik maakt. Er kan 24 uur per dag gebruik gemaakt worden van de alarmknop. Sommige modellen zijn voorzien van een valdetectie. Wanneer een oudere valt zal er meteen een telefoontje gepleegd worden naar de contactpersoon. Ook is het mogelijk om dit direct met de alarmcentrale van Eurocross te laten verbinden. Hiervoor moet er wel een maandelijks abonnement afgesloten zijn.

grayscale photo of man in cap

Dit zijn alle voordelen

Met een Eurocross personenalarmering voelen ouderen zich vaak veiliger in hun eigen huis. In geval van nood kunnen zij dus altijd iemand inschakelen. De knop is meestal van een goede grote waardoor ouderen het apparaat makkelijk kunnen gebruiken. Vaak is dit met een ketting of clip te bevestigen waardoor hij niet zomaar kwijt raakt. De alarmcentrale kan de thuiszorg of andere contactpersonen inschakelen om een kijkje te laten nemen. Indien er geen reactie plaatsvind zullen zij er vaak voor kiezen om de hulpdiensten op te roepen. Het kan immers een situatie van leven of dood zijn waarin elke minuut telt.

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van Eurocross personenalarmering?

Als er gemerkt is dat ouderen niet helemaal goed meer voor zichzelf kunnen zorgen dan kan er vaak gekozen voor een Eurocross personenalarmering. Het is niet alleen voor de veiligheid van de ouderen, maar ook familie en vrienden ervaren op deze manier minder stress. Het is voor ouderen goed om zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Vaak hebben ze in een woonhuis veel herkenning waardoor er minder snel vergeetachtigheid of dementie optreedt. Ook vinden ze het fijn om hun zelfstandigheid zo lang mogelijk te kunnen behouden. Het is een stap tussen thuis wonen en naar een verzorgingshuis gaan in. Zo is de zorg ook nog eens minder belast. Een win win situatie dus.

Ouderen kunnen zo langer thuis blijven wonen

Door een Eurocross personenalarmering te gebruiken hebben ouderen de mogelijkheid nog enkele jaren thuis te blijven wonen. Natuurlijk gaan familie of vrienden nog wel met enige regelmaat even kijken hoe het met de ouderen is. Als er per ongeluk op de alarmknop is gedrukt dan staan de medewerkers van Eurocross de ouderen nog steeds te woord. Zo hebben ze even een praatje om te kijken of het wel helemaal goed gaat. Als er teveel twijfel is zullen zij er toch snel voor kiezen om contactpersonen of hulpdiensten in te schakelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.