Personenalarmering

personenalarmering

Personenalarmering

Personenalarmering helpt ouderen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Het is een verzamelnaam voor alle oproepsystemen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Het wordt door veel mensen ook gezien als een mobiel alarm voor ouderen. Deze alarmknoppen zijn koppelbaar aan een thuiszorgorganisatie of contactpersoon in de familie. Hij of zij kan dan worden opgeroepen door de ouderen als er een noodsituatie is. Wanneer een ouder iemand niet meer naar de telefoon kan komen omdat hij of zij een hartaanval krijgt of gevallen is en niet meer op kan staan dan kan er op dit alarm gedrukt worden. Vaak is het voorzien van een duidelijke knop en wordt er een verbinding gelegd met de contactpersoon. Sommige toestellen zijn voorzien van een speaker en microfoon. Zo is het dan mogelijk om met elkaar te communiceren en de stand van zaken door te nemen. Vervolgens kan de contactpersoon aanrijden of hulpdiensten inschakelen.

Wat kun je met personenalarmering

Met een personenalarmering kan door het gebruik van een alarmknop hulp in worden geschakeld. Ouderen hebben deze vaak in huis zodat zij bij nood de contactpersoon kunnen inschakelen. Sommige modellen van deze alarmknoppen zijn voorzien van een GPS sensor. Hiermee is het mogelijk om iemand die bijvoorbeeld aan dementie lijdt op te sporen. Ook buiten de deur kan diegene gevonden worden door de ingebouwde GPS sensor van de alarmknop. Daarnaast zijn er ook modellen met een ingebouwde valdetectie. Hierdoor wordt er meteen alarm geslagen als de ouderen vallen. Vaak wordt personenalarmering ook vergoed door de verzekeraar. Kijk dus goed na in de polis of er een vergoeding is en hoe hoog deze is.

Dit zijn de voordelen :

Met personenalarmering kunnen ouderen langer thuis blijven wonen. Ook hebben zij zo een veel veiliger gevoel wanneer er iets gebeurd in huis. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de thuiszorg ook controle over hun cliënten. Ook is het voor familie een fijn gevoel dat er hulp ingeschakeld kan worden wanneer er een noodsituatie aandient. Wanneer een ouderen buiten de deur is werkt de alarmknop nog steeds als deze voorzien is van een GPS sensor. Dit zorgt ervoor dat ook wanneer ze buiten de deur een ongeluk hebben ze direct hulp in kunnen schakelen. Veel ouderen willen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden. Daarom is dit de uitvinding van het jaar!

man wearing brown trousers sitting on sofa chair

Personenalarmering voor ouderen

Personenalarmering voor ouderen biedt een ongekend aantal mogelijkheden. Zo kunnen ouderen deze alarmknop om hun nek hangen of met een clip bevestigen aan de broek. Veel van onze ouderen zijn niet zo bekwaam met mobieltjes waardoor dit de uitkomst is voor hen. Wanneer de personenalarmering voorzien is van een GPS sensor dan kunnen mensen op afstand zien waar de persoon zich bevindt. Vaak is het mogelijk om dit via de computer op te zoeken of door een app te installeren op een mobieltje. Zo kun je de hulpverleners of thuiszorgmedewerker ook direct naar de juiste plek sturen. Indien er een microfoon aanwezig is kan er gevraagd worden hoe de situatie op dat moment is. Wanneer de persoon niet meer aanspreekbaar is kan het verstandig zijn om de hulpdiensten alvast in te schakelen.

Welke soorten zijn er?

Er zijn diverse soorten personenalarmering waarvan de alarmknop de meest populairste is. Deze fysieke knop kan dan ingedrukt worden bij een noodsituatie of bij een val waar mensen niet meer op kunnen staan. Daarnaast is er voor de moderne ouderen ook een horloge variant verkrijgbaar. Hier worden wel abonnementskosten voor gerekend. Echter kan hier wel meteen contact gelegd worden met de hulpdiensten. Dit is ideaal wanneer iemand het bijvoorbeeld aan zijn of haar hart heeft. Indien de persoon aanspreekbaar is kunnen zij met een druk op de knop de SOS dienst bellen. Tevens zijn deze ook te gebruiken tijdens het douchen vanwege de waterdichtheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.