Persoonlijke alarmknop

persoonlijke alarmknop

Persoonlijke alarmknop

Een persoonlijke alarmknop wordt veel gedragen door de senioren onder ons. Zij kunnen op deze manier veilig thuis blijven wonen en hoeven niet naar een verzorgingshuis toe. Zo kunnen zij zelfstandig blijven zolang de medische toestand het toelaat. Met de alarmknop kan geregeld worden dat er bij nood een contactpersoon wordt gewaarschuwd. Ook zijn er alarmknoppen die in verbinding zijn met de thuiszorg. Vaak zijn deze voorzien van een grote en duidelijke knop voor de mensen die deze moeten gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het ook gemakkelijk wordt om hulp in te schakelen. Veel mensen kiezen ervoor om de alarmknop aan een ketting te hangen. Ook kan het met een speciale clip aan de broek worden vastgemaakt voor mensen die een hekel hebben aan een ketting. Het is voor zowel de ouderen als de contactpersonen een veilige oplossing.

Voor wie is de persoonlijke alarmknop bedoeld?

De persoonlijke alarmknop kan door iedereen gebruikt worden. Meestal zien we dat thuiszorgorganisaties dit aan de cliënten geven om ze zo een veilig gevoel te geven. Daarnaast kan het ook zijn dat familie of vrienden dit zelf willen. Zij kiezen dan vaak voor een model met GPS verbinding daarin. Zo kan er ook buiten de deur contact worden gelegd. De nieuwste alarmknoppen zijn voorzien van een simkaart waarmee ook buiten de deur alarm kan worden geslagen. Ideaal als de ouderen bijvoorbeeld op rustige wegen lopen en een ongeluk krijgen.

Vaak zit er ook een microfoon en speaker in de alarmknop. Hiermee kan er dus gecommuniceerd worden met elkaar. Zo kan er ook op tijd ingeschat worden of medische hulp nodig is. Vaak is het bij een hartaanval of iets dergelijks belangrijk dat zo snel mogelijk de hulpdiensten komen. Het is dan een kwestie van minuten waar er gespeeld wordt met leven en dood.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een persoonlijke alarmknop is dat ouderen veilig thuis kunnen blijven wonen. Ook kan de familie met een gerust hart weggaan omdat ze weten dat er bij nood op de knop gedrukt kan worden. Daarnaast zijn sommige alarmknoppen ook voorzien van een valdetectie. Deze merkt het dus op als iemand valt en ook dan wordt er een telefoontje gepleegd dat er iets aan de hand is. Door de ingebouwde GPS sensor weten mensen ook meteen waar ze moeten zijn. Vaak kan dit via de computer of mobiele telefoon bekeken worden door degene die het geregeld heeft. Ouderen willen meestal zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Op deze manier kunnen ze veilig en verantwoord thuis blijven wonen. Ook mensen met dementie kunnen op deze manier blijven thuis wonen. Wanneer zij ongeoorloofd van huis gaan kunnen ze opgespoord worden met de GPS functie.

smiling woman sitting front of table

Waarom wordt er gekozen voor een persoonlijke alarmknop?

Er wordt meestal voor een persoonlijke alarmknop gekozen als tussenweg tussen thuis wonen en naar het verzorgingshuis gaan. Veel ouderen zien het niet meteen altijd zitten om naar een verzorgingshuis te gaan. Echter kan de familie of vrienden vaak ongerust zijn waardoor zij dit wel willen. De alarmknop is dan een prima oplossing om beide partijen tevreden te houden. Het is namelijk mogelijk dat in geval van nood gecommuniceerd kan worden door de speaker en microfoon in de alarmknop. Daarnaast is het ook mogelijk iemand op te sporen wanneer hij of zij van huis weggelopen is. Natuurlijk is het voor de ouderen zelf ook een veilig gevoel. Zij kunnen bijvoorbeeld vallen en niet meer naar de telefoon komen. Door de alarmknop in te drukken wordt er direct een verbinding gemaakt tussen de ouderen en contactpersonen. Op deze manier kan er meteen actie worden ondernomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.